ingrediente

  • 1kg faina pentru aluat pufos
  • 600g apa
  • 15g sare
  • 50g unt FAMA 82%  (sau margarina FAMA Imperial)
  • 800g margarina A pentru Croissante

Directii

Pregatiti aluatul in dispozitivul de framantat folosind faina, sare unt FAMA 82% (sau margarina FAMA Imperial) si apa;setati aparatul la viteza mica. Apoi formati o mingiuta, rulati vertical si orizontal pentru a crea forma unei cruci  si inveliti-o in folie. Apoi lasati-o sa se odihneasca  aproximativ 30 de minute in frigider. Rulati aluatul pentru a capata forma de cruce. Puneti margarina pe care ati presat-o anterior pentru a forma un patrat in centrul aluatului. Pliati marginile aluatului pentru a acoperi complet margarina si rulati-l o data. Inveliti aluatul in folie si lasati-l sa se odihneasca aproximativ 20 de minute in frigider. Apoi rulati de doua ori, apoi o data si apoi iar de doua ori cu perioade de odihna de 20 de minute intre ele. Inveliti aluatul si lasati-l sa se odihneasca timp de 2 ore in frigider. Apoi intindeti-l, dati-i forma, intepati-l pe alocuri si coaceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C timp de 20-25 de minute.


  • 5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: