- 5 / 5
Aluat frantuzesc pufos
![](/storage//srv/users/serverpilot/apps/fama/public/wp-content/uploads/2016/08/gallliki-sfoliata-1920x1080.jpg-1024x.jpg-50p.jpg)
ingrediente
- 1kg faina pentru aluat pufos
- 600g apa
- 15g sare
- 50g unt FAMA 82% (sau margarina FAMA Imperial)
- 800g margarina A pentru Croissante
Directii
Pregatiti aluatul in dispozitivul de framantat folosind faina, sare unt FAMA 82% (sau margarina FAMA Imperial) si apa;setati aparatul la viteza mica. Apoi formati o mingiuta, rulati vertical si orizontal pentru a crea forma unei cruci si inveliti-o in folie. Apoi lasati-o sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider. Rulati aluatul pentru a capata forma de cruce. Puneti margarina pe care ati presat-o anterior pentru a forma un patrat in centrul aluatului. Pliati marginile aluatului pentru a acoperi complet margarina si rulati-l o data. Inveliti aluatul in folie si lasati-l sa se odihneasca aproximativ 20 de minute in frigider. Apoi rulati de doua ori, apoi o data si apoi iar de doua ori cu perioade de odihna de 20 de minute intre ele. Inveliti aluatul si lasati-l sa se odihneasca timp de 2 ore in frigider. Apoi intindeti-l, dati-i forma, intepati-l pe alocuri si coaceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C timp de 20-25 de minute.
- 5 / 5