×
MENU

Vasilopita (prajitura traditionala de Anul Nou) din aluat de fursecuri

Ingrediente
  • 1kg Tiffany’s Vanilla Cake (mix de chec cu aromă de vanilie)
  • 350g ulei FAMA Choice
  • 200g apă
  • 150r suc de portocale
  • Coaja de la 2 portocale
  • Pentru glazură: 500-600g Cremă albă Crema Classica
Indicatii

Adaugati toate ingredientele in mixer si mixati la viteza mica timp de un minut. Curatati laturile mixerului cu spatula si reluati mixarea la viteza medie timp de 4 minute. Umpleti tavi de prajituri de F20 cu 800gr de aluat. Coaceti in cuptorul incins cu gratar la 200°C (temp. mare) si la 170°C (temp. mica) timp de 60 de minute sau in cuptorul incins cu vana de aer la 160-170°C timp de 35-45 minute.

Dupa ce se raceste vasilopita, incalziti crema alba Choco day la 35-40°C si adaugati glazura. Dupa ce ati acoperit complet prajitura cu glazura, puneti-o in frigider cateva minute pentru a se intari.