ingrediente

  • 2,1Kg faina moale 70%
  • 500g gris fin
  • 450g zahar
  • 500g suc de portocale
  • 1000g ulei FAMA Choice
  • 100g miere
  • 350g apa
  • 15g amoniac
  • 15g praf de copt FAMA  
  • 20g scortisoara macinata
  • Coaja de la 2 portocale
  • Sirop: 2kg apa, 4kg zahar, 1kg miere, 20g baton de scortisoara, 6g cuisoare uscate, 2 portocale, 200g brandy

Directii

Fierbeti siropul cu o zi inainte. Amestecati toate ingredientele in afara de faina si gris. Apoi adaugati treptat faina si grisul si amestecati-le cu restul de ingrediente cu cat mai putine miscari posibile. Rulati aluatul in fursecuri alungite, presati-le cu trei degete; puneti fursecurile pe folie metalica. Coaceti in cuptorul incins la 160°C timp de 20 de minute sau in cuptorul cu gratar la 220°C (temp. mare) si la 160°C (temp. mica) timp de 22 de minute. Turnati siropul rece pe fursecurile fierbinti.


  • 3.5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: