×
MENU

Aluat traditional gros pufos

Ingrediente
  • 2.5kg făină pentru aluat pufos
  • 2.5kg făină moale 70%
  • 125g sare
  • 750g ulei FAMA Choice
  • 2.1kg apă
  • 25g oțet
  • 50g zahăr
Indicatii

Adaugati toate ingredientele mai putin apa si sarea in masina de framantat. Dizolvati sarea in apa si turnati usor solutia in masina de framantat aluat in timp ce masina este pornita. Cand aluatul este gata, acoperiti-l si lasati-l sa se odihneasca timp de 30 de minute. Apoi faceti bilute din aluat de 500g si lasati sa se odihneasca. intindeti putin aluatul si lasati-l iar sa se odihneasca. intindeti-l mai mult si dati-i o forma dreptunghiulara. Ungeti margarina FAMA Imperial pe aluat si pliati-o de 5 ori. Ungeti margarina FAMA Imperial din nou si rulati de doua ori. Inveliti aluatul si dati-l la frigider. Folositi-l a doua zi. Pentru placintele facute din aluat pufos, trebuie sa pregatiti si sa intindeti doua foi de aluat. Puneti una jos, adaugati umplutura si puneti-o pe cealalta deasupra. Taiati placinta in bucati si coaceti-o in cuptorul cu gratar la 220°C (temp. mare) si la 180°C (temp. mica) timp de 45-55 minute.