×
MENU

Aluat scotian pufos

Ingrediente
  • 3 kg faina pentru aluat pufos
  • 3kg faina pentru aluat
  • 3.5kg margarina FAMA Gold 2KΗΤ
  • 1kg unt FAMA 82%
  • 2.6kg apa rece (sau 2.3kg apa + 300gr otet)
  • 60g sare
Indicatii

Adaugati faina pentru aluat pufos, faina de aluat si sare in dispozitivul de framantat si amestecati. Adaugati apa rece si inainte de a se incorpora definitiv adaugati untul FAMA 82% si margarina FAMA Gold 2KHT (cubulete) si framantati aluatul pana cand masa cuburilor se reduce cu 50%. Puneti aluatul in masina de facut foi si rulati de doua ori. Lasati aluatul sa se odihneasca, acoperindu-l cu folie timp de 15 minute; nu congelati. Rulati apoi de doua ori cu perioada de repaus de 15 minute, acoperiti aluatul cu folie si lasati-l sa stea o ora. apoi intindeti aluatul, dati-i forma dorita si coaceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C timp de 20-25 de minute.