ingrediente

Pentru pate a choux:

  • 500g lapte
  • 500g apa
  • 500g unt FAMA 82%
  • 20g sare
  • 30g zahar
  • 600g faina simpla
  • 20 oua

Pentru crema de sarlota:

  • 1000g apa
  • 350g Creme D'Or

Pentru sosul de profiterol:

  • 900g lapte
  • 900g ciocolată specială Nera Special 32% grasime
  • 1200g crema de cacao bavareza  VORTUMNUS

Asamblare: Smantana vegetala FAMA  sau smantana vegetala Caselle sau smantana London Gold 35%

Directii

Pentru pate a choux: Puneti primele 5 ingrediente intr-o cratita si aduceti-le la fierbere. Apoi adaugati faina, incorporati toate ingredientele si gatiti cateva minute. Luati de pe foc si puneti aluatul in bol. Bateti la viteza medie pana cand a la temperatura camerei. Adaugati ouale unul cate unul. Apoi taiat aluatul pe o tava de copt si coaceti in cuptorul incins la 170οC, timp de aprox. 10 minute si apoi scadeti temperatura la 140οC timp de  aprox. 10 minute. Cand este la temperatura camerei, puteti pastra la congelator. Pentru crema de sarlota: Amestecati ingredientele in bol cu telul timp de 2-3 minute la viteza mare. (Puteti folosi si crema de vanilie bavareza  VORTUMNUS in loc de crema de sarlota) Pentru sosul de profiterol: Incalziti laptele. Luati de pe foc, adaugati ciocolata Nera Special 32% grasime si incorporati. Apoi adaugati crema de cacao bavareza  VORTUMNUS si amestecati. Puneti sosul intr-un recipient, acoperiti-l cu folie aderenta si dati la frigider. Asamblare: Bateti frisca. Umpleti baza unui bol. Umpleti pateurile cu crema de sarlota si puneti-le peste frisca batuta. Acoperiti pateurile cu sos de profiterol si decorati cu rozete de frisca.


  • 5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: