ingrediente

Pentru crustele de tarte:

  • 750g unt FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G  
  • 1200g zahar pudra
  • 8 oua
  • 8 galbenusuri
  • 3kg faina simpla

Pentru crema de lamaie:

  • 900g apa
  • 100g suc de lamaie
  • 350g Creme D'Or
  • Coaja de la 1 lamaie

Pentru meringue:

  • 1000g zahar
  • 250g apa
  • 200g sirop de gucoza
  • 500g albusuri
  • 250g zahar pudra

Directii

Pentru crustele de tarte: Amestecati untul FAMA 82% cu margarina FAMA Soft G si cu zaharul cu mixerul plat pana cand se omogenizeaza. Adaugati apoi ouale si galbenusurile unul cate unul si incorporati-le in amestec. apoi adaugati faina si incorporati-o si pe ea. Puteti pastra aluatul pentru tarte in frigider. Folositi-l direct din frigider. Daca trebuie sa coaceti tarta fara umplutura, aplicati trei straturi de folie care sa depaseasca marginile si adaugati o greutate (linte, orez etc). Coaceti la 160oC in cuptorul incins timp de 25-30 minute. Apoi dati la o parte folia si lintea, adaugati umplutura si reluati coacerea la aceeasi temperatura pentru alte 25-30 de minute. Pentru crema de lamaie: Amestecati toate ingredientele in bol si bateti cu telul 2-3 minute la viteza mare. Pentru meringue: Puneti primele trei ingrediente intr-o cratita si formati caramel la 121oC. Intre timp, bateti albusurile cu restul de zahar in bol cu telul pana obtineti meringue frantuzesc. Cand caramelul atinge temperatura de 121oC, turnati-l usor in meringue si continuati sa bateti la viteza medie pana cand ajunge la temperatura camerei. Asamblati: Umpleti tartele cu crema de lamaie, folosind o punga de ornat (puteti folosi si crema bavareza de lamaie VORTUMNUS in loc de crema de lamaie). Decorati cu meringue folosind punga de ornat, formand margini ascutite tragandu-le in sus. Ardeti usor meringuele si ornati cu lamaie.


  • 5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: