ingrediente

Pentru crustele pentru tarte:

  • 750g unt FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G
  • 1200g zahar pudra
  • 8 oua
  • 8 galbenusuri
  • 3kg faina simpla

Asamblare:

  • Banane
  • Pasta Caramel
  • Smantana vegetala Caselle (sau frisca vegetala FAMA sau smantana London Gold 35%, sau ambele batute impreuna)
  • Fulgi de ciocolata

Directii

Pentru crustele pentru tarte: Amestecati Unt FAMA 82% cu Margarina FAMA Soft G  si zahar cu batatorul plat pana se omogenizeaza. Adaugati apoi ouale si galbenusurile de ou unul cate unul si adaugati-le in amestec. Apoi adaugati faina si amestecati. Puteti tine aluatul de tarta la frigider. Folositi direct din frigider. Daca trebuie sa coaceti tarta fara umplutura, aplicati trei straturi de folie care sa depaseasca marginile si adaugati o greutate (linte, orez etc). Coaceti la 160oC in cuptorul incins timp de 25-30 minute. Apoi dati la o parte folia si lintea, adaugati umplutura si reluati coacerea la aceeasi temperatura pentru alte 25-30 de minute. Asamblare: Taiati bananele pe verticala si asezati-le pe suprafata tartei. Incalziti pasta caramel intr-o cratita si acoperiti bananele (sau folositi cuptorul cu microunde pentru a-l incalzi). Lasati pasta de caramel sa se aseze in frigider sau la temperatura camerei. Bateti frisca si faceti rozete pe intreaga suprafata a tartei, folsing capacul dintat. Apoi presarati fulgi de ciocolata pe deasupra.


  • 5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: