ingrediente

  • 2,5kg faina pentru croissante (bogata in gluten)
  • 1150g apa
  • 200g margarina FAMA Imperial
  • 45g sare
  • 250g zahar pudra
  • 150g drojdie
  • 400g fulgi de ciocolata FAMA
  • 3g zahar vanilat FAMA  
  • 1,4kg margarina A FAMA pentru croissante

Directii

Puneti apa, zahar si drojdie intr-un vas timp de 10 minute (pentru a activa drojdia). Adaugati toate ingredientele in masina de framantat aluatul; doar sarea si fulgii de cacao adaugati-i la final. Apoi rulati aluatul in 4 bile (de aproximativ 2.1kg fiecare), intindeti pe verticala si pe orizontala pentru a da forma de cruce, acoperiti bilele cu foile aderenta si lasati sa se odihneasca in frigider timp de 30 de minute. Intindeti fiecare bila pentru a capata forma de cruce si puneti margarina A pentru Croissante FAMA (700g) presata in prealabil pentru a forma patrate, in mijloc. Pliati laturile astfel incat aluatul sa invaluie margarina si rulati o data. Acoperiti cu folie aderenta si lasati aluatul sa se odihneasca 20 de minute. Apoi mai rulati o data, acoperiti aluatul din nou si lasati-l sa se odihneasca inca 20 de minute. Mai rulati o data si mai lasati 20 de minutesi apoi rulati pana ajunge la grosimea de 5-6 mm. Taiati aluatul in forma dorita si lasati la dospit la 30°C pana cand isi dubleaza dimensiunile. Ungeti cu ou si coaceti in cuptorul incins la 170°C aprox. 15-20 minute.


  • 5 / 5
Descărcați rețeta:

Împărtășește această rețetă:

Evaluați această rețetă: